Team Roompot komt in actie voor de Rookvrije Generatie met Fietsende Vrienden

Vanuit de betrokkenheid van Team Roompot bij de Rookvrije Generatie, waar Hartstichting één van de initiatiefnemers van is, zet de wielerploeg zich in voor het fondsenwervende side-event Fietsende Vrienden.

De beweging ‘samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ waarvan Hartstichting één van de initiatiefnemers is, wil opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van de Rookvrije Generatie (RVG).  Een groeiend aantal partijen waaronder sportverenigingen, gemeenten, organisaties en het zorgveld zetten zich in om samen zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Door de trotse uitdraging van dit gezonde doel op de wielershirts van de renners van Team Roompot – Nederlandse Loterij, tonen de renners zo hun maatschappelijke betrokkenheid. Passend bij het no-nonsense karakter van het team en het supporten van jong talent. Samen geven we onze kinderen het recht om rookvrij én gezond op te groeien.

Michael Zijlaard, teammanager van Roompot – Nederlandse Loterij is enthousiast over de samenwerking: “De maatschappelijke beweging Rookvrije Generatie is voor ons een heel natuurlijke match. Voor ons gaat fietsen over plezier, vitaliteit en veiligheid. Iedereen zit op de fiets, om de kinderen naar school te brengen, voor een fietstocht door de natuur, of op de e-bike. Door de samenwerking met de Rookvrije Generatie en ook Veilig Verkeer Nederland laten we zien dat we meer zijn dan een wielerploeg. Dat we een hart hebben voor fietsen, maar ook geven om veiligheid, duurzaamheid en gezondheid,” aldus de teammanager van Roompot – Nederlandse Loterij.

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en woordvoerder namens de Rookvrije Generatie: “Wij zijn blij dat nu ook de Nederlandse wielerploeg zich aansluit bij de Rookvrije Generatie. Steeds meer Nederlanders willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien, in een omgeving zonder negatieve verleidingen. De renners van Team Roompot-Nederlandse Loterij kunnen deze maatschappelijke boodschap als geen ander uitdragen!”

Lees hier het volledige bericht: Rookvrije Generatie op officiële tenue Team Roompot – Nederlandse Loterij en kijk wat jij kan doen voor de Rookvrije Generatie op: www.rookvrijegeneratie.nl.

Als deelnemer van Fietsende Vrienden word jij op locatie gecoacht door een wielrenner vanuit Team Roompot. Wil je deze unieke en eenmalige kans niet missen? Schrijf je nu in als Fietsende vriend van de Hartstichting.